на живо

Футболисти и актьори един срещу друг за благородна кауза

Срещата ще се проведе на 9 септември на стадион "Берое"

На 9 септември на стадион "Берое" в Стара Загора известни актьори и футболисти на местния тим, станал емблема на града. Причината не е само любовта към спорта, а желание за помощ.

Всички средства от мача ще бъдат дарени за организацията на Международния студентски театрален фестивал, в памет на Даниел Чирпански. 

"В търсене на начин на финансиране, решихме да направим това събитие, защото Дани - човекът, на когото е посветен този фестивал, в младежките си години е играл в "Берое". Така решихме, че можем да съчетаем двете негови страсти. За съжаление той не успя да завърши НАТФИЗ, защото почина след катастрофа през 2016 г. ", разказа пред bTV Мирена Керезова, която се занимава с организацията. 

Актьорите, сред които Станимир Гъмов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Велислав Павлов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Ники Илиев и други, вече се готвят усилено и не само с посещение на нощни заведения и разучаване на татуировки. Техен наставник ще бъде легендата на "Берое" Петко Петков.

От клуба пък веднага откликнаха на благородното желание на организаторите и решиха на 9 септември да се съберат за извънреден мач, който няма да е по-малко важен и напрегнат от обичайните.

Какво казаха двата отбора преди мача, чуйте тук:

Тагове:

Берое актьори