на живо

Футболисти и фенове налитат на бой на съдията след мач в Трета лига (ВИДЕО)

Очевидци твърдят, че голмайсторът на "Рилски спортист" е бит

Футболисти на "Сливнишки герой" и част от местните фенове налетяха на бой на съдията Благой Манов, който ръководи мача на тима срещу "Рилски спортист". 

Гостите от Самоков победиха с 2:1, като реферът даде продължение от 10 минути, в което резултатът не беше променен. Домакините обаче останаха недоволни от решенията му и след последния сигнал част от футболистите и феновете по трибуните потърсиха саморазправа.

Наложи се охраната на стадиона да се намеси и да изведе с бутане рефера до стаята му. 

Свидетели разказват, че скандалите са продължили и след това, като е пострадал голмайсторът на "Рилски спортист" Петко Петков, който отбеляза и двете попадения за своя тим. Той е бил ритан от футболисти на противника. Операторът на самоковци пък е бил ударен при опит да му бъде изтръгната камерата, твърдят очевидците.

Делегатът на мача - бившият футболист на "Левски" и ЦСКА Георги Славчев, коментира пред bTV, че не е забелязал сбиване пред съблекалните, но всички други инциденти са описани в доклада, който ще бъде представен утре (2 октомври) пред компетентните органи на Българския футболен съюз.