на живо

Футболистите и скъпите им коли: Първо, второ и трето място за Роналдо

Автопаркът на португалеца е на впечатляваща стойност

Когато става дума за футболна звезда, задължителните "аксесоари" са ясни - хубава приятелка, атрактивни дрехи, впечатляващи бижута и... безбожно скъпа кола. 

Скъпите играчи на големите европейски клубове често могат да бъдат видени да шофират истински зверове с двигатели. Очаквано в тях са инвестирани баснословни суми, но за добре платените футболисти тази "глезотия" не е проблем. 

Кой обаче е похарчил най-много, за да може да се вози в истински лукс?

Британското издание "Сън" е категорично - звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо! Португалецът е на първо, второ и трето място в класацията. Но да видим Топ 5 на най-скъпите автомобили, притежание на футболисти.

"Порше Спайдър 918" - около 650 хил. паунда

Златан Ибрахимович със сигурност заслужава една от най-мощните коли в света. През 2014 г. той се сдоби с красиво "Порше Спайдър 918" или иначе казано - хибрид с мощност 718 конски сили, с разход на гориво 3 л/100 км, ускорение от 0 до 100 за 3,2 секунди и максимална скорост 320 км/ч.

"Астън Мартин-One 77" - около 1, 25 млн. паунда

Самуел Ето'о е на 37 години и все още играе в Катар, а до стадиона ходи с черен красавец. Максимална скорост от 350 км/ч, мощност от 750 конски сили и само 77 произведени бройки в света! Как да не му завидиш?

"Бугати Вайрон" - 1,7 млн. паунда

Кой може да си позволи да лети с 470 км/ч? Кристиано Роналдо и Карим Бензема! Двамата вече не са съотборници в "Реал" Мадрид след трансфера на португалеца в "Ювентус". До скоро обаче на паркинга на "Сантяго Бернабеу" един до друг бяха паркирани двата звяра - 630 конски сили и дизайн, който не остава незабелязан.

"Лаферари" - 2 млн. паунда

Имаме ли нужда да представяме класическия червен автомобил с конче на емблемата? Той заема достойно място в гаражите на Кристиано Роналдо и Пиер-Емерик Обамеянг. За по-малко от 3 секунди двамата могат да ускорят от 0 до 100 км/ч и да са сигурни, че всички ги забелязват.

"Бугати Широн" - 2,5 млн. паунда

Струва ли си да дадеш толкова пари за един автомобил? "Без съмнение!", ще ви отговорят Кристиано Роналдо и Карим Бензема! Двамата имат коли, които развиват 420 км/ч. Има ли минус в този автомобил? Да! Пълен резервоар свършва за 9 минути, ако поддържате постоянна скорост от 100 км/ч. Но кой мисли за харчовете за бензин, когато можеш да си позволиш такова "Бугати"?!