на живо

Футболистите на "Бърнли" спасявали деца на скамейката от фенове на "Уест Хем"

Привържениците на "чуковете" опитаха да линчуват собствениците след поредната загуба

Twitter

Футболистите на "Бърнли" са влезли в ролята на спасители за част от малчуганите, които присъстваха на мача срещу "Уест Хем". Те са приютили невръстните привърженици на скамейката си по време на сблъсъците между феновете и ръководството на "чуковете".

През второто полувреме привържениците на домакините опитаха да линчуват шефовете на клуба - Дейвид Съливан и Дейвид Голд, заради слабите резултати. "Уест Хем" е на 16 място в елита на Англия и има 14 загуби този сезон. Това отключи гнева на феновете, а стюардите не успяха да се справят със ситуацията и се стигна до нахлуване на терена. 

Снимка: Reuters

Капитанът на "чуковете" Марк Нобъл се опита да помогне и повали един от запалянковците. След дълги пререкания в крайна сметка феновете се върнаха на трибуните, а съдията не прекрати срещата. "Уест Хем" записа нова загуба, този път с 0:3.

Шефовете на тима пък бяха изкарани от трибуните от съображения за сигурност.

По време на размириците футболистите на "Бърнли" пък освободиха скамейката си, за да може на нея да се настанят децата, които гледаха мача в долната част на трибуните. Малчуганите изглеждаха много уплашени от случващото се, а част от тях плачеха.

Снимка: Reuters

"Има напрежение в последните два сезона след преместването ни на този стадион. Всеки път, когато загубим, ние и хората от борда получаваме много критики. Явно на феновете ни днес просто им писна. Те искаха да покажат своята емоция. Атмосферата беше ужасна", коментира капитанът на "Уест Хем" Марк Нобъл.

Снимка: Reuters

"Разбирам разочарованието на привържениците ни. Във футбола най-важното са победите, но "Уест Хем", както и всички останали отбори, може би с изключение на "Манчестър Сити", ще губят мачове. На нас също ние трудно, феновете са недоволни, а всеки път, когато получим гол и изоставаме в резултата, те започват да ни нападат и освиркват. Много от футболистите не са играли в подобна обстановка", допълни той.