на живо

Футболистите на "Базел" поставят камбана в "Международния парк на децата от света" в София

Играчите на швейцарския гранд вече са в София за мача срещу "Лудогорец"

Гергана Георгиева

Футболистите на швейцарския гранд "Базел" ще бъдат специални гости на церемонията по поставянето на нова камбана в "Международния парк на децата от света" в София, по-известен като "Камбаните".

Играчите и ръководството на съперника на "Лудогорец" ще се присъединят към националния селекционер на България Петър Хубчев и посланика на Швейцария в България Денис Кнобел. Камбаната, която ще символизира единството между децата, мира и разбирателството между различните нации и религии, е дарена от феновете на "Базел", а на нея е изобразена емблемата на клуба.

Футболистите на швейцарския отбор кацнаха на летище "София" малко след 12:00 ч. днес. Те ще направят първа тренировка на националния стадион "Васил Левски" от 19:00 ч., а преди това ще бъде и официалната пресконференция на тима.

Срещата "Лудогорец"  -"Базел" от груповата фаза на Шампионската лига в голяма степен ще предреши дали българския или швейцарския отбор ще продължи участието си в европейските клубни турнири и през пролетта на 2017 г. Първият съдийски сигнал ще прозвучи утре (23 ноември) в 21:45 ч., а мачът ще бъде излъчен пряко по bTV Action. Студиото преди двубоя стартира точно в 21:00 ч.