на живо

Футболистите на "Ливърпул" вече могат да докосват свещения знак на "Анфийлд" (СНИМКИ)

Играчите отговориха на предизвикателството на Юрген Клоп

Twitter

От първия си ден като мениджър на "Ливърпул" Юрген Клоп работи по възвръщането на онзи неуморим и непреклонен дух, който винаги е отличавал футболистите на тима от всички останали. В началото методите му бяха смятани за нестандартни, но три години и половина по-късно резултатите са налице - мърсисайдци триумфираха в Шампионската лига по неповторим начин.

Футболистите на Клоп стъпиха на европейския връх и си извоюваха правото на нещо специално - да докосват свещената табела с надпис "Това е "Анфийлд".

Снимка: Twitter

Когато застана начело на "Ливърпул" Клоп отправи едно предизвикателство към играчите: "Казах им да не докосват табелата "Това е "Анфийлд", докато не спечелят трофей заедно. Това е знак на уважение. Аз я докоснах като треньор на "Борусия" Дортмунд, но ние загубихме с 0:4".

"Ще започна да я докосвам отново, когато "Ливърпул" спечели нещо. Това е един наистина голям клуб с велика история", казва тогава германският специалист.

В петък вечер "Ливърпул" откри новия сезон във Висшата лига с категорична победа у дома с 4:1 над новака "Норич". Редица футболисти на тима, сред които капитанът Джордан Хендерсън, бяха заснети как докосват емблематичната табела над тунела към терена преди първия съдийски сигнал.

През миналия сезон "Ливърпул" завърши на второ място във Висшата лига, само на точка зад шампиона "Манчестър Сити". През тази кампания "червените" отново ще се опитат да спечелят първа титла на Англия от 1990 г.

В сряда (14 август) мърсисайдци ще спорят за Суперкупата на Европа с "Челси". Срещата на "Водафон Арена" в Истанбул е от 21:00 ч. и ще бъде излъчена на живо по bTV Action.