на живо

Футболистите на "Рома" се отказаха от заплатите си до края на сезона

Огромен жест от страна на Един Джеко и компания

Футболистите на "Рома" доброволно се отказаха от заплатите си за четири месеца, за да помогнат на клуба в условията на криза, предизвикана от пандемията от коронавируса.

Играчите, треньорът Пауло Фонсека и неговият щаб също така ще платят разликата във възнагражденията на служителите, които са в принудителната отпуска, така че те да получат пълните си заплати.

"Ние винаги говорим за обединение в "Рома". Отказвайки се доброволно от заплатите си до края на сезона, играчите и треньорският щаб наистина доказаха, че всички сме заедно в това.", каза изпълнителният директор на "вълците" Гуидо Фиенга.

"Един Джеко, всички играчи и Пауло показаха, че разбират за какво се бори този клуб. Ние искаме да им благодарим за невероятния жест към служителите на този клуб", добавя шефът.

Отборът на "Рома" не е играл мачове от 1 март. Няколко дни по-късно Серия "А" бе прекратена от пандемията и все още няма точна дата за нейното подновяване.

В писмо до Фиенга, играчите написаха: "Ние сме готови да играем веднага щом е възможно и ще дадем максимума от себе си, за да достигнем нашите цели. Същевременно ние осъзнаваме, че всичко това няма да е достатъчно, за да се справим с икономическите последици от тази извънредна ситуация.".

bTV призовава: останете си вкъщи!