на живо

Футболистите на "Шапекоензе" в усилена подготовка за първия си мач след катастрофата

Един от оцелелите журналисти се качи отново на самолет

Месеци след самолетната катастрофа, в която загинаха повечето от футболистите на "Шапекоензе", отборът се готви за първия си мач от новия сезон в Бразилия. Отборът се подсили предимно с юноши, въпреки предложението да вземат под наем и без пари местни футболни звезди.

В момента с клуба тренират 30 футболисти, които се готвят за първия си мач срещу "Жоанвил" на 27 януари. За тяхната подготовка следи новият мениджър на тима Вагнер Мансини. 

Снимка: Reuters

На 28 ноември част от щаба и футболистите на "Шапе" загинаха, след като самолетът им, с който пътуваха към първия мач от финала на "Копа Судамерикана", се разби в планински район в Колумбия.

Трагедията обедини футболния свят. При нея пострадаха и доста журналисти. Един от оцелелите представители на медиите - Рафаел Хензел, се похвали, че отново се е качил на самолет след трагедията.

"Много съм щастлив, че го направих. Мислех, че ще се паникьосам, но не беше така", разказа журналистът и се показа снимка в социалните мрежи.

"Шапекоензе" вече изигра една контролна среща. "Зелените" загубиха от "Паулиста" с 0:1. В събота (21 януари) пък "Шапе" се изправя срещу "Палмейрас". Според бразилските медии до момента са разпродадени близо 20 хил. билета за мача.