на живо

Футболистите в Италия избраха Роналдо за най-добър през миналия сезон

Португалецът печели приза за втора поредна година

Reuters

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо грабна приза Футболист номер 1 в Италия за изминалия сезон 2019/2020. Наградата му бе присъдена от Асоциацията на професионалните футболисти в страната, а в анкетата взеха участие колеги на португалеца, треньори и съдии.

Роналдо печели приза за втора поредна година. Той е първият португалец с такова отличие, както и деветият футболист на "Ювентус", прибирал вкъщи наградата.

През сезон 2019/2020 "бианконерите" спечелиха титлата в Серия "А", като звездата им допринесе с 31 гола в 33 мача.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

"Не мога да бъда по-щастлив и по-горд от наградата за Футболист номер 1 на Италия, която получавам за втори път. Благодаря на Асоциацията на професионалните футболисти, на "Ювентус", на моите съотборници и на феновете.

Посвещавам тази награда на всички непознати за широката общественост лица, които работят ежедневно, за да бъде "Ювентус" един от най-добрите клубове в света. Зад нашите победи и успехи винаги стои трудът на много професионалисти, които се грижат да не ни липсва нищо. Днес моите благодарности са насочени към всички тези хора, които не са известни, но са изключително важни. Те са истинските герои!

Обещавам на всички в света на "Ювентус", че ще продължим да работим до последен дъх, защото и през настоящия сезон все още има шанс да триумфираме", благодари Роналдо в социалните мрежи.

Снимка: Reuters

На португалеца и съотборниците му ще им бъде трудно да се доберат до 10-та поредна титла. В момента "Юве" е на трета позиция в първенството и изостава от лидера "Интер" с 10 точки.