на живо

Приятели и съотборници на Стивън Джерард реагираха на оттеглянето му

Бивши звезди на "червените" го определят като "най-добрия"

Getty Images

За много футболни фенове датата 24 ноември 2016 година ще бъде запомнена с прекратяването на състезателната кариера на легендата на "Ливърпул" Стивън Джерард.

Новината изненада част от любителите на играта, а бившите съотборници на полузащитника публикуваха снимки с него на профилите си в социалните мрежи.

Бившият защитник на "червените" Джейми Карагър е убеден, че с каквото и да се захване Джерард за в бъдеще той отново ще стигне върха:

Друг негов много добър приятел и любим партньор в атаката на "мърсисайдци" - Фернандо Торес, го определи като "най-добрия футболист, който е виждал на терена, и с когото е играл в един отбор".

Луис Гарсия благодари на Стивън Джерард:

Бившият играч на "Манчестър Юнайтед" Рио Фърдинанд не може да повярва, че не е разбрал новината лично от него.

"Не мога да повярвам, че не ми каза още снощи, че се отказваш. Поздравления за фантастичната ти кариера. Беше удоволствие да играя рамо до рамо с теб за Англия. Всичко най-хубаво в следващата глава от живота ти", написа Фърдинанд.

Кака също изрази огромното си уважение към футболиста и му напомни за срещите между двамата на терена: "Бяхме противници и преживяхме незабравими финали. Поздравления за прекрасната ти кариера", написа той.

От официалната страница на "Барселона" също не пропуснаха да поздравят Джерард: "Благодарим, Стивън Джерард, за всичко, което си дал на футболния свят. Никога няма да останеш сам!".