на живо

Футболният "Берое" има нов собственик

"ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД прехвърли акциите

Футболният "Берое" Стара Загора официално обяви, че има нов собственик. На сайта си клубът съобщи, че държавното предприятие "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД прехвърля 100% от акциите на СНЦ "Сдружение за подкрепа на футбола - Берое".

Сдружението беше учредено специално заради спасението на "Берое". 

Публикуваме целия текст без редакторска намеса:

"Днес, 25 февруари 2022 г., бе сключен договор за промяната на собствеността на ПФК "Берое", според който досегашният собственик на футболния клуб – "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД прехвърля 100% от акциите на "ПФК Берое – Стара Загора" ЕАД на СНЦ "Сдружение за подкрепа на футбола – Берое". "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД придоби собствеността върху акциите на "ПФК Берое – Стара Загора" ЕАД през есента на 2011 г. в труден за клуба от финансова гледна точка момент.

От момента на придобиване едноличният собственик на капитала целенасочено инвестираше в подобряване на спортно-материалната база, като значителни по размер и качество инвестиции бяха направени на стадион "Берое", вследствие на които стадионът получи лиценз за европейските клубни турнири. Изградена бе и изцяло нова спортна база на мястото на бившия ст. "Локомотив".

Снимка: Lap.bg

"ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД инвестира и по отношение на подобряване качеството и професионалната квалификация на ангажирания в работата на представителния мъжки отбор и детско-юношеската школа персонал, с цел постигане на високи спортни резултати.

В резултат на гореизложеното, успехите на представителния отбор се повишиха, като с представянето си след 2011 г. ПФК "Берое" редовно преследваше и постигаше класиране сред най-добрите футболни отбори в шампионата.

Ще припомним и най-ярките успехи на клуба през този период:
– Носител на Купата на България сезон 2012/2013 г.;
– Носител на Суперкупа на България през 2013 г.;
– Вицешампион на България, сребърен медалист сезон 2014/2015 г.;
– Бронзов медалист 2015/2016 г.;
– Участие в турнира Лига Европа през спортно-състезателни сезони
2013/2014 г., 2015/2016 г. и 2016/2017 г.

Досегашните собственик и ръководство на клуба пожелават още много успехи на ПФК "Берое" и вярват в успешното му развитие и бъдеще като емблема на град Стара Загора и региона.

САМО БЕРОЕ!", написаха от клуба.

"ТЕЦ Марица Изток 2" беше собственик на "Берое" от есента на 2011 г. С идването на новото правителство министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че няма никаква логика държавно предприятие да издържа клуба.

 

Тагове: