на живо

Футболистите на "Левски" ще подкрепят баскетболистите срещу "Ирони Нес Циона"

В сряда "Левски Лукойл" приема израелския отбор в "Универсиада"

Футболистите на "Левски" обещаха да подкрепят своите колеги от баскетболния "Левски Лукойл" в първата им битка от втората фаза на ФИБА Къп.

Европейският поход на момчетата на Константин Папазов продължава тази сряда в столичната зала "Универсиада" от 19:00 часа срещу израелския "Ирони Нес Циона".

На трибуните се очакват футболисти от първия тим на "сините", като капитанът Иван Горанов и голмайсторът Станислав Костов вече потвърдиха, че ще бъдат в залата.

Горанов и Костов се запознаха с капитана на баскетболния тим Асен Великов и близнаците Деян и Калоян Иванови по време на "Синята Коледа", организирана от привържениците от Тръст Синя България.

Великов и братята Иванови, както и тийм мениджърът Веселин Веселинов, старши треньорът Константин Папазов и президентът Тодор Стойков се включиха и в благотворителната инициатива, която традиционно съпътства тържеството. Те дариха за каузата "Левски Европейски", с която от Тръст Синя България през 2019-та ще изпратят републиканските шампиони в елитната група U15 - "Левски" набор 2003 с треньор Красимир Петров, на силен международен турнир в Холандия. Там малките левскари ще имат шанс да премерят сили с школи на водещи отбори като домакина "Твенте", "Фейенорд", "Борусия" Дортмунд и други.

В първия ден на кампанията бяха събрани 935 лева.