на живо

Футболният свят скърби за жертвите от самолетната катастрофа в Колумбия

Неймар, "Атлетико" Мадрид и Унай Емери поднесоха съболезнованията си на близките и роднините на загиналите

Футболният свят е шокиран от трагедията, в която в самолетна катастрофа загинаха 76 души, сред които почти всички играчи на бразилския отбор "Шапекоензе", екипажа и журналисти, които придружавали тима за първата среща от финала на Копа Судамерикана срещу „Атлетико Насионал”.

Бразилската звезда на "Барселона" Неймар, както и "Атлетико" Мадрид, за когото е играл Клебер Сантана - един от загиналите пътници, поднесоха своите съболезнования. 

"Самолетната катастрофа, при която загинаха футболистите на "Шапекоензе" и бившият ни играч Клебер Сантана, ни шокира", написаха от "Атлетико".

От клуба "Шапекоензе" смениха клубната зелена емблема с черна.

Бразилски отбори, сред които "Коринтианс", не подминаха трагедията: "Коринтианс" предлага подкрепата си на всички приятели на "Шапекоензе" в тези трудни времена".

Световният шампион с Испания Икер Касиас написа: "Моите съболезнования. Труден момент за футбола. Кураж и сила".


Аржентинската футболна федерация също изрази съжалението си и отмени приятелския мач между младежите на страната и тези на Уругвай.


Президентът на Бразилия Мишел Темер обяви 3-дневен траур в страната:


Футболистът на "Шапекоензе" Алехандро Мартинучо, който не пътува с отбора, отправи призив всички да се молят за съотборниците му и каза по аржентинското радио: "Оцелях единствено заради контузията си".

Наставникът на ПСЖ Унай Емери написа: "Мислите ми са с жертвите от самолета, в който пътува отборът на "Шапекоензе". Това е един наистина тъжен ден за футбола".