на живо

Габи Петрова - атлет на 2015 година (ВИДЕО)

Най-добрата ни състезателка на троен скок може да пропусне зимния сезон

bTV

Най-добрата ни състезателка на троен скок Габриела Петрова беше наградена за Атлет №1 на България за миналата година. Атанас Aтанасов, който подготвя Петрова, бе отличен за трeньор на 2015 г., а талантливата Лиляна Георгиева е най-добър млад атлет. 

"Едно такова признание е огромна чест и отговорност за мен. Надявам се успешната 2015 година да е само добра репетиция за предстоящия олимпийския сезон. Дай, боже, на най-големия спортен форум да се представя още по-добре", каза Петрова.
"Сега е по-тежък период на подготовка. Състезанията ми липсват, но трябва да преценим кое ще бъде по-уместно - дали да участвам през зимата, или направо през лятото. Искам да бъда максимално тренирана и подготвена за Игрите в Рио. Естествено това е голямата ми цел през тази година", допълни тя. 

През този месец Габриела Петрова ще се подготвя в България, а до две седмици с треньорът й ще решат дали ще пропусне зимния сезон. 

"Още нямаме яснота за зимата. Подготовката ни през януари малко се наруши, след като Габи получи лека контузия на коляното при лошо падане на тренировка и трябваше да почива няколко дни. Това ни забави и не успяхме да изпълним на 100 процента заложеното в програмата за месеца. До седмица-две ще решим дали да участваме в състезания през зимния сезон", коментира личният треньор на лекоатлетката Атанас Атанасов.