на живо

Габи Петрова: Оставих сърцето си на пистата (ВИДЕО)

Част от лекоатлетите ни се прибраха от Пекин

bTV

Четвъртата в света на троен скок - Габриела Петрова се завърна в България, след като участието ѝ в Пекин приключи. Въпреки че подобри най-доброто си постижение и скочи 14.66 м, Габи не успя да вземе медал.

На летището Петрова бе посрещната от майка ѝ Снежана и баща ѝ Петър, които я зарадваха с огромен букет със 150 рози.

"Минаха два дена, в които да осъзная какво се е случило. Няма как да не бъда вече доволна от личния резултат и от самото състезание, от стабилните шест опита, които успях да направя", каза лекоатлетката.

"Надявам се да съм здрава, да вървят нещата. Което зависи от мен като труд, ще го положа и смятам, че и резултатите ще дойдат", изрази оптимизъм Габи.

"Оценката ми не може да бъде друга, освен положителна. Ние спортистите сме такива, че все искаме още малко повече. Така се получи на това състезание, че изпуснахме медала, но мисля, че ще си извадим поуки", похвали възпитаничката си треньора Атанас Атанасов.

Какво още казаха двамата вижте в следващото видео.

Със същия полет от Пекин се прибраха националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов и Митко Ценов, който представяше страната ни в бягането на 3000 метра стийпълчейз.

Иванов направи три фаула в квалификациите и отпадна от турнира. Той обясни слабото си представяне с получената в деня на квалификациите контузия на кръста.

Ценов, който отпадна още в сериите на дисциплината си, разкри, че е очаквал доста по-добро представяне.