на живо

Гаджев се завърна триумфално, преобразен Левски спря черна серия

"Сините" нанесоха първа загуба на Берое

БГНЕС

Левски се наложи с 2:0 над гостуващия Берое и така прекъсна серията си от три поредни загуби срещу тима на Петър Хубчев. Благодарение на успеха си "сините" се изкачиха в челната тройка, на три точки зад лидерите Литекс и Лудогорец.

Отборът на Стойчо Стоев започна по-агресивно двубоя и след няколко опасности пред вратата на старозагорци, откри резултата в 25-ата минута. Точен бе Владимир Гаджев, който изигра първия си мач след завръщането си на "Герена". До края на полувремето Максимилиан Карнер пропусна удобна възможност да увеличи преднината на Левски.

Малко след почивката Радослав Цонев се озова на стрелкова позиция, но не успя да реализира. В 51-ата минута Умар Диаби получи контузия и бе заменен от новото попълнение Линел Китамбала, който дебютира за "сините". В 65-ата минута Спас Делев пропусна най-чистото положение за гол пред гостуващия тим. Десетина минути по-късно капитанът на Берое Иво Иванов получи втори жълт картон. В 89-ата минута Роман Прохазка сложи точка на спора, след като направи добавка след пропуск на Мигел Бедоя при контраатака на "сините". Така Левски нанесе първа загуба на Берое от началото на сезона.