на живо

Гаф в Англия: Пратиха Гунди в ЦСКА

Домакините с невероятна грешка...

levski.bg

Англичаните сътвориха голям гаф при изготвянето на официалната програма за двубоя на Трите лъва с България от европейските квалификации. Домакините са отделили специална страница за легендите на българския футбол. На първия ред са изброени футболисти от поколението от 1994 година, носили фланелката на ЦСКА - Христо Стоичков, Емил Костадинов, Любослав Пенев и Йордан Лечков.

По-надолу е отделено място за настоящия селекционер Красимир Балъков, Стилиян Петров, Христо Бонев, президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и иконата на "Левски" Георги Аспарухов. Срещу името на Гунди обаче стои не емблемата на "сините", а тази на вечния съперник ЦСКА.

При Боби Михайлов пък е сложена само емблемата на отбора на "Рединг", за който вратарят игра в средата на 90-те години. Тази на "Левски" липсва.

На отделна страница англичаните са обърнали специално внимание на Димитър Бербатов. Бившият нападател на ЦСКА, "Байер" Леверкузен, "Тотнъм" и "Манчестър Юнайтед" е голмайстор №1 в историята на националния тим. В програмата има и интервю с Бончо Генчев, за когото се припомня, че е първият българин в историята на Висшата лига.