на живо

Гълъбинов срази "Удинезе", изведе "Специя" до историческа победа

Българският нападател вкара и двата гола за успеха на своя тим

Getty Images

Андрей Гълъбинов продължава с отличните изяви за "Специя"! Българският нападател изведе тима си до историческа първа победа в Серия "А". Новакът спечели с 2:0 като гост на "Удинезе" във втория кръг от италианския шампионат, а Гълъбинов отбеляза и двете попадения.

На "Дачия Арена" "Специя" поведе в 29', когато Гълъбинов засече центриране на Емануел Джеси. Задачата на отбора му обаче се усложни в 66', след като Клаудио Терци бе изгонен с втори жълт картон. Все пак в добавеното време на двубоя Гълъбинов сложи точка на спора - овладя една изритана топка от вратаря Рафаел, напредна и отново преодоля Хуан Мусо.

Така Гълъбинов, който не попадна в списъка на националния селекционер Георги Дерменджиев, има 3 гола от началото на кампанията, като се разписа и при разгромната загуба с 1:4 от "Сасуоло" в предишния кръг.

"Специя" вече е на 11-то място в класирането, докато "Удинезе" се намира на незавидната 17-та позиция. "Фриуланите" допуснаха второ поредно поражение и все още нямат отбелязано попадение.

В третия кръг "Специя" гостува на "Милан", а "Удинезе" приема "Рома".