на живо

Гари Невил идва в България по покана на Бербатов

Поредната звезда на "Манчестър Юнайтед" ще се включи в благотворителния мач на нападателя

Getty Images

Още един легендарен футболист на "Манчестър Юнайтед" ще се включи в благотворителния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго, който ще се изиграе на 14 юни на националния стадион "Васил Левски". След като българският нападател обяви, че родната публика ще може да види Райън Гигс и Пол Скоулс, днес той разкри, че на терена в София ще излезе и Гари Невил.

Невил не един от любимците на публиката и не е играл за друг клуб в кариерата си, освен за "червените дяволи". Той носи фланелката на "Манчестър Юнайтед" от 1992 до 2011 г., като изиграва 400 мача за тима, в които отбелязва 5 гола.

Защитникът е печелил 8 пъти титлата в Англия и 3 пъти купата на страната. Също така е вдигал трофея на Шампионската лига два пъти - през 1999 г. и 2008 г. Пет пъти е избиран в идеалния отбор на Висшата лига, а от 2005 г. до края на кариерата си е капитан на "червените дяволи". В момента Невил работи като помощник треньор в английския национален отбор.

Двамата с Бербатов играха рамо до рамо на "Олд Трафорд" в периода 2008-2011 г. и спечелиха първенството в Англия през сезон 2008/2009.

"Винаги готов за битка, винаги надъхващ отбора преди мач, винаги намиращ правилните думи след загуба. Неслучайно сега е един от най-добрите анализатори на играта", така представи звездния си гост Бербатов във Фейсбук.

Невил ще се присъедини към бившите си съотборници Райън Гигс и Пол Скоулс. Те ще се включат в благотворителния мач на Димитър Бербатов и португалската легенда Луиш Фиго, средствата от който ще отидат за подпомагане на фондациите на двамата футболисти.