на живо

Гаурика Синг- най-младата олимпийка (ВИДЕО)

13- годишната непалка, вече държи няколко национални рекорда

Навярно, името Гаурика Синг не ви говори нищо. Спомнете си какво сте правили вие, когато сте били на 13 години. Сега прочетете следното- на 13 години и 255 дни Гаурика Синг ще участва в сериите на 100 метра гръб, на олимпийските игри в Рио! Непалското дете чудо вече държи няколко национални рекорда, а в коронната си дисциплина- 100 гръб, има амбициите не просто да участва на игрите, а да постигне нещо значимо. 

"Много е готино, но и малко нереално. Имах желание да отида на игрите, но не мислех, че може да се получи, защото все пак съм много малка. Когато разбрах преди месец, бях в шок.", сподели Синг.

Все пак този шок не може да бъде съпоставен с шока, който изживява през Април 2015, когато е в Непал по време за ужасяващо земетресение. 

"Беше ужасяващо! Бяхме на петия етаж на сграда, от която не можехме да излезем. За наша радост беше нова постройка и не се разруши като всички останали, около нея."

Парите, които Гаурика печели от националния шампионат на Непал дни по-късно дарява за помощи във фондация, която помага на пострадалите след земетресението. 

Гордият и баща Параш казва: "Тя е специална. Невероятно е, че е най-младата състезателка в Рио и е удивително как успява да се справи с напрежението.