на живо

Генуа иска "Ривър Плейт" - "Бока Хуниорс"

И двата аржентински гранда са основани от италиански имигранти

Reuters

Генуа иска да приеме отложения финал за Копа Либертадорес между "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс". Основната причина за желанието на италианския град да бъде домакин на втория мач от сблъсъка за трофея е ролята на имигрантите, който са основали двата аржентински клуба в Буенос Айрес.

Решителният финален двубой от турнира бе отложен на два пъти в края на миналата седмицата, след като автобусът с футболистите на "Бока" бе атакуван от привържениците на кръвния съперник преди началото на срещата и двама играчи на гостите пострадаха.

Първият двубой завърши 2:2, а головете на чужд терен нямат значение. Затова всичко трябваше да се реши на "Ел Монументал".

Общината в Генуа потвърди в изявление, че е уведомило ръководството на клубовете за желанието да бъде домакин на сблъсъка.

"Дълбоки всъщност са връзките, които обединяват двата аржентински футболни клуба - и двата са основани от имигранти от Генуа в началото на ХХ век - лигурийската столица", заявиха от общината в Генуа.

Стефано Анзалоне от общината в италианския град добави: "Ще бъдем горди да сме домакин на велики клубове като "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт" в нашия град, като ги посрещнем, което в някои отношения е и първият им дом. Това би било още една възможност да се даде международна подкрепа от Генуа в този момент на трудност и да се поднови дълбокото чувство за приятелство, което исторически ни обединява с тези общества", каза той.

Днес шефовете на КОНМЕБОЛ и ръководителите на двата гранда ще се срещнат, за да уточнят кога и къде ще се състои решителният мач от финала за Копа Либертадорес.