на живо

Георги Дерменджиев: Разликата с „Лудогорец” не е толкова голяма

Говорих с Нуно Рейш и Живко Миланов за реакциите им след загубата

Разликата с „Лудогорец” не е толкова голяма, убеден е треньорът на „Левски” Георги Дерменджиев. Той призна, че футболистите му са допуснали много грешки при поражението с 0:2 през уикенда.

„Очакванията бяха много големи, но аз казах в началото, че има реалности. Направихме задълбочен анализ, искам отборът да се подобрява дори със загубите. Играчите не показаха максималните си възможности заради психологическия натиск”, подчерта Дерменджиев, под чието ръководство „Лудогорец” игра в групите на Шампионската лига.

„Клубът има много точна и ясна политика, казано е и от ръководството – оздравяване. Има бюджет, с който трябва да се съобразил и съответно да направим отбора конкурентноспособен”.

Наставникът разкритикува реакциите на Нуно Рейш и Живко Миланов след загубата от „Лудогорец”. Португалецът изрази бурно емоциите си при своята смяна, а ветеранът отправи критични думи към съотборниците си.

„Пред всички говорих с Рейш. Ако причината за реакцията му беше смяната, щеше за му замине заплатата. Той обаче е бил недоволен от собственото си представяне. Говорих и с Живко. Не може играч като него да иска да изглежда по някакъв начин в нечий очи”.

Дерменджиев разкри, че е възможно Валери Божинов да се завърне в групата за предстоящото гостуване на „Верея”. Нападателят не е играл от първия пролетен кръг срещу „Локомотив” Пловдив (1:1), когато получи травма.

Специалистът коментира и новото попълнение Седрик Унтонджи. Френският централен защитник подписа до края на сезона. „Имах възможността, макар и на видео, да го наблюдавам. Мисля, че има данни да играе в „Левски”. Физически е готов, тестван е, но е необходима адаптация”.

Тагове: