на живо

Георги Дерменджиев: Ще вземем точки, може и да продължим (ВИДЕО)

Нека изчакаме жребия, но се целим поне в третото място

bTV

"Бъдете сигурни - "Лудогорец" ще вземе точки в групите, може и да прескочим в следващата фаза. Защо да не се класираме трети и да продължим в Лига Европа след Нова година", обяви пред bTV треньорът на "зелените" Георги Дерменжиев след отстраняването на "Виктория" Пилзен в плейофите на Шампионската лига. Тимът от Разград намери място в груповата фаза за втори път след сезон 2014/15. 

"Поздравявам футболистите, които показаха характер през цялата кампания. Поздравявам феновете, които отново ще гледат качествени отбори. Поздравявам ръководството и собствениците. Показахме, че сме отбор на средно европейско ниво, и това е доре за българсикя футбол", допълни щастливият наставник пред нашия репортер Иван Боянов.

"Това беше мач, който трябва да се спечели. Нямаше футбол и от двата отбора. В крайна кметка победихме и това е най-важното. Как го преживях ли? И аз играх...Някои треньори казват, че този турнир е по-силен от световното пъренство. Това е невероятно голяма крачка за този клуб. Нека изчакаме жребия в четвъртък, но няма да сме отбор, който ще губи".

"Това е страшно амбициозен проект на братя Домусиеви. Бяха избрани точните хора за управление. Строи се и се надгражда - базата ще е готова след месец. Отборът трябваше постепенно да придобие характра, който има сега. Допускаха се и грешки, но те са грешки на растежа - не може да стане изведнъж.

Организационно клубът е перфектен, но има още неща, които трябва да се направят. Ако "Лудогорец" следващата година пак влезе в групите на Шампионската лига, това ще бъде вече една константа. Не ни е страх да кажем, че ще сме шапиони. Не ни е страх да кажем, че ще влезем в Шампионската лига. Това не са празни приказки и го доказахме".

Save