на живо

Георги Дерменджиев: Трябва да играем с висок интелект (ВИДЕО)

"Орлите" се оплакаха от състоянието на терена на "Мала Маракана"

bTV

Под проливен дъжд Лудогорец проведе официалната си тренировка на стадион "Райко Митич" в Белград, по-известен като "Мала Маракана". Подобни атмосферни условия се очакват и утре вечер, а те биха влошили още повече състоянието на терена, което направи неприятно впечатление на всички.

Снимка: bTV

Треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев не пожела да разкрие дали ще включи в титулярния състав румънския нападател Клаудио Кешерю, за сметка на Джоди Лукоки, който беше в стартира мача преди седмица.

"Това е един мач, който трябва да се изиграе с изключително висок интелект. Резултатът е 2:2 и на нас ще ни трябват голове. Направихме много сериозни анализи на нашето представяне от първия мач, както и от това на Звезда. Така че отборът е готов да изиграе този мач", разкри Георги Дерменджиев.

Снимка: bTV

Всички в щаба на Лудогорец са уверени в крайния успех. Той би осигурил на родния шампион не само участие в плейофите за влизане в групите на шампионската лига, но и сигурно място в груповата фаза на Лига Европа.

По трибуните на "Мала Маракана" утре се очакват повече от 50 000 души. Огромният интерес към мача принуди домакините да сложат седалки в сектори, в които до сега нямаше такива. Почти всички билети с цени от 13 до 25 лв. са продадени.

Треньорът на Цървена звезда Миодраг Божович призова феновете да класират отбора чрез мощната си подкрепа.

На стадиона ще има и запалянковци на Лудогорец, които ще пристигнат в Белград утре.

Снимка: bTV

"В нашия отбор има едно ядро от футболисти, които сме от доста време тук и изиграхме доста важни мачове. Това до някаква степен ни помага, но въпреки че отборът на Звезда не е участвал в Шампионската лига през годините, не значи, че им липсва опит", сподели вратарят на българския тим Владислав Стоянов.

Статистиката е на страната на Лудогорец. През 2013 и 2014 г. тимът от Разград отстрани тогавашния шампион на Сърбия - Партизан, именно в третия квалификационен кръг на шампионската лига. И в двата случая Лудогорец беше гост на реванша в Белград, откъдето си тръгна като победител.