на живо

Георги Илиев: Хубаво е, че в българския футбол все още има уважение (ВИДЕО)

Ветеранът е твърдо решен да прекрати кариерата си в края на годината

Георги Илиев твърдо спира с футбола в края на годината въпреки призивите на фенове, легенди и съотборници в "Локомотив" Пловдив. 38-годишният полузащитник получи наградата за футболист на кръга дни след като подобри рекорда по изиграни мачове в елита - 455.

В интервю за bTV Илиев отчете, че българският футбол има своите минуси, но в него все още има уважение. Опитният полузащитник сподели и какво би посъветвал младите играчи, за които той е пример.

"Нормално е да се чувствам горд и доста щастлив от всичко това, което съм постигнал за тези години. Голяма чест е за мен наистина от такива имена като Марин Бакалов да получа подаръци и награди. Честити ми рекорда, имаше едно негово интервю в седмицата преди награждаването, в което също така каза хубави думи, които много ме топлят - от хора, които са постигнали толкова много за българския футбол и е още един повод да се чувствам по-горд и по-щастлив", коментира Илиев.

Бакалов е играчът, чийто рекорд Илиев подобри. В кариерата си той играе за пет български тима, но записва голяма част от своите 454 срещи в елита с екипа на местния враг "Ботев" Пловдив. 

"Хубаво е, че в българския футбол, въпреки някои минуси, все още има и уважение на определени места, което би трябвало да вдъхновява феновете и хората, които обичат футбола", продължи ветеранът, на когото бе трудно да избере любимия си мач.

"Няма как да е един, със сигурност доста мачове мога да изброя, на първо сещане – поне едно 10-15, но има доста мачове, които са наистина важни за мен"

"Казах го и след мача с "Черно море". За мен това освен че беше специален мач, беше и може би най-трудният, който съм играл. "Черно море" е отборът на сърцето ми, оттам съм тръгнал, никога няма да забравя "Черно море" какво ми е дал, така че нормално е. Беше и тежък, и специален мач... От истинските фенове на "Черно море" винаги съм получавал уважение, което винаги ме е радвало. Винаги съм отдавал същото на тях. Така че между нас има една връзка, която някои хора няма как да развалят"

"Да получа капитанската лента в "Локомотив" беше решение на съотборниците и треньора. Благодаря им за оказана чест, но при мен беше ясно, че съм за кратък период от време в отбора и не искам да развалям тази структура, която си има. Има си капитан, който наистина Митко върши чудеса, не само тази година, но и миналата. Пожелавам му да продължава. Рано или късно, след тези добри игри, няма как да не го искат в националния отбор. Отборът е перфектно структуриран и върви напред", добави халфът.

А какво посъветва Илиев младите играчи, за които той е идол - вижте във видеото.

Тагове: