на живо

Георги Миланов: Дори да загубим първия мач от Спортинг, искаме да ги отстраним

Научете всичко най-важно преди Спортинг - ЦСКА М! Ще го гледаме на живо на voyo.bg

Getty Images

Българският национал Георги Миланов е на един съперник разстояние от групите на Шампионската лига. Неговият ЦСКА Москва среща Спортинг в Лисабон в първи плейофен двубой за влизане в груповата фаза. Миланов сподели очакванията си няколко часа преди мача за зрителите на bTV:

"Шансовете са 50 на 50. Гледахме отбора на Спортинг. Имат добри футболисти. Ще се опитат да ни притиснат в началото, но да се надяваме, че нашият отбор ще издържи. Дано да вземем хубав резултат, защото всички ние мечтаем отново да играем в Шампионска лига."

През новия сезон Георги Миланов не е редовен титуляр в отбора на ЦСКА, но пък "армейците" стартираха силно, което прави задачата на халфа да се наложи още по-трудна:

"Чувствам се доста добре, но не е лесно, защото искам да вземам участие, а когато отборът постоянно побеждава не се правят промени. За мен и за самочувствието ми е важно да играя, но искам да помагам на отбора."

Полузащитникът на националния отбор си постави за цел ЦСКА да отстрани Спортинг и за втора поредна година да играе в групите на Шампионска лига:

"Не искам да давам прогноза за мача, но дори и да загубим първата среща - най-важно е да ги отстраним. В Португалия е само първото полувреме от двубоя"

Миналата година ЦСКА Москва се представи прилично в компанията на Рома, Манчестър Сити и Байерн и до последния кръг бе в играта за осминафиналите. Спортинг също игра в групите и игра с Челси, Шалке и Марибор. Португалците останаха на трето място в групата и продължиха участието си в Лига Европа, където отпаднаха от Борусия Мьонхенгладбах.

И двата отбора започнаха с добри резултати новия сезон. Московчани имат 5 победи от първите си 5 мача в руската Премиер лига, а в последното си изпитание победиха големия съперник Спартак Москва с 2:1 като гост. ЦСКА преодоля Спарта Прага, за да стигне до тази фаза, като мина през инфарктни мигове във втория мач в Прага, когато изоставаше с 0:2, но спечели с 3:2 и отстрани чехите.

Спортинг, който е под ръководството на досегашния наставник на Бенфика Жорже Жезус, също започна успешно. В мача за Суперкупата бе победен градския съперник Бенфика. В първия кръг от португалската лига бе постигнат труден успех над скромния Тондела. "Лъвовете" спечелиха с 2:1 с гол в 95-та минута от доста дискусионна дузпа. 

Това лято Спортинг се подсили с италианския ветеран Алберто Акуилани и голмайстора на Ривър Плейт Теофило Гутиерес. Звездата на отбора от миналия сезон Нани обаче напусна, след като периодът му под наем от Манчестър Юнайтед изтече.

ЦСКА Москва запази състава си, а освен това си върна голаджията Сейду Думбия, на когото не му провървя в Рома.

Гледайте Спортинг срещу ЦСКА Москва тази вечер от 21:45ч на voyo.bg!