на живо

Георги Миланов и ЦСКА (Москва) в Шампионска лига

Георги Пеев с гол и асистенция за Амкар

БГНЕС

Георги Миланов влезе в 65-ата минута за ЦСКА (Москва) при равенството 1:1 като гост на Ростов в първенството на Русия. Миланов замени Кирил Набабкин, а армейците запазиха 2-ата позиция и ще играят баражи за място в Шампионската лига. Трети остава ФК Краснодар, който стигна също до 1:1 при визитата си на Динамо (Москва). ЦСКА обаче е на 2-о място с по-добри показатели, след като и двата състава приключват с по 60 точки.

Благой Георгиев пък се контузи при гостуването на Рубин на Уфа, завършило 1:1. Той получи травма в бедрото и напусна принудително терена още в 27-ата минута. Точката гаратира на татарския отбор 5-ото място и квота за Лига Европа наесен.

Георги Пеев вкара гол и асистира за още един в последния мач за сезона на Амкар (Перм). Отборът от Сибир завърши 3:3 при гостуването си на Спартак (Москва), след като на два пъти повеждаше в резултата. Пеев игра до 60-ата минута, след което беше заменен от Захари Сираков. За Сираков това може би е последната среща с екипа на Амкар, а от новия сезон той най-вероятно ще влезе в треньорския екип на клуба. Третият българин Петър Занев игра пълни 90 минути. Амкар приключва първенството на 11-о място с 32 точки, а след тях е Уфа с 31. От Висшата лига изпадат Торпедо (Москва), който не стигна до спасение въпреки двете поредни победи накрая, както и Арсенал (Тула). Урал и Ростов ще играят баражи за запазване на елитния си статут с отбори от втора дивизия.

Ивелин Попов игра 85 за минути за Кубан (Краснодар), който разгроми с 5:1 изпадналия Арсенал (Тула). Станислав Манолев остана на резервната скамейка в този двубой. Така краснодарци приключват на 10-о място с 36 точки.