на живо

Георги Петков: Над 10 операции не ме отказаха, ще се върна по-силен! (ВИДЕО)

Вратарят на "Славия" няма да спира с футбола, благодари за подкрепата

Георги Петков: Над 10 операции не ме отказаха, ще се върна по-силен! (ВИДЕО)

"Имам над 10 операции, които не ме отказаха. Ще ме видите още по-силен!". Това заяви на специална пресконференция вратарят на "Славия" Георги Петков. Ветеранът разкри подробности за състоянието си след кошмарния инцидент от дербито срещу ЦСКА и благодари на всички за подкрепата. Той подчерта, че няма да прекратява кариерата си.

Снимка: Lap.bg

"Исках да направя тази пресконференция, за да мога да отговоря на всички обаждания и съобщения. Вече се чувствам малко по-добре. Най-важното е, че искам да благодаря на нашия доктор Дениз Йълмаз, който ми помогна, за да съм сега пред вас. Искам да благодаря и на г-н Стефанов, който направи прекрасна организация. На всички лекари във ВМА. Едно голямо благодаря и на цялото ръководство, на футболистите, всички бяха плътно до мен в този тежък момент.", започна вратарят.

"Най-тежко беше за всички тези хора и за жена ми, както и за моята дъщеря. Всичко обаче е минало, забравил съм го и вече гледам напред. Сега остава да се възстановя и отново да играя футбол, както и да се наслаждавам на това, което обичам."

Снимка: Lap.bg

"Не съм си и помислял да се откажа. Снощи бяхме заедно с президента и доктора на отбора. Моята дъщеря ми каза, че иска още да ме гледа по телевизията. Имам над 10 операции, които не са ме отказали. Тази контузия ще ме мотивира още повече. Ще ме видите още по-силен! Мога да обещая това нещо."

Снимка: Lap.bg

Петков сподели, че Жорди Кайседо от ЦСКА, с когото бе тежкият сблъсък, се е свързал с него. Получил обаждания и съобщения също от треньори и ръководители на "армейците".

"Кайседо ми писа, отговорих му нормално и човешки. Пожелах му успех. Не съм гледал записа, нямам намерение скоро да го правя. Няма да крия, че част от президентите на ЦСКА ми се обадиха. Благодаря им. Част и от треньорското ръководство на ЦСКА също. Стоян Колев, Стойко Сакалиев, Христо Стоичков и Гриша Ганчев ме потърсиха, за което им благодаря."

Снимка: Lap.bg