на живо

Георги Русев бе определен за един от големите таланти на Евро 2017

Утре България излиза в първи мач срещу Англия

Днес в Грузия бе дадено началото на европейското първенство по футбол за младежи до 19 години. Осемте най-добри отбора на континента, сред които и този на България, са разпределени в две групи и ще си оспорват отличията на турнира.

Младите "лъвове" ще изиграят първия си мач утре срещу тима на Англия, а останалите два състава в групата ни са Германия и Холандия.

Традиционно, на старта на надпреварата УЕФА определи най-обещаващите млади играчи, а сред тях попадна и родният талант Георги Русев, който е собственост на испанския "Елче".

Представяме ви избора на УЕФА:

Аймен Баркок (Германия) 

Крилото на "Айнтрахт" Франкфурт направи страхотен дебют в Бундеслигата през ноември, отбелязвайки гол в последната минута срещу "Вердер" Бремен. "На него винаги може да се разчита за създаването на чисти положения", твърди наставникът на отбора до 19 г. Франк Крамер.

Гиорги Чахветадзе (Грузия)

17-годишният атакуващ полузащитник има официални мачове за младежкия отбор до 21 години на "Динамо" Тбилиси. Интелигентен и бърз, Чахветадзе е сериозна заплаха по лявото крило.

Сеад Хаксабанович (Швеция)

През 2015 г., едва 15-годишен, дебютира в елита на Швеция с екипа на "Халмстадс". Оттогава Хаксабанович изгражда физиката и подобрява техниката си, така че вече не се притеснява да се надиграва с противниковите защитници.

Диого Далот (Португалия)

Той напълно олицетворява образа на модерния и неуморим защитник, който постоянно тича на скорост напред-назад по десния фланг. Продукт на школата на "Порто", той все още не е записал минути за първия тим, но пък вече е оставил отпечатък на международно ниво.

На европейското през 2016 г. Далот вкарва голове на полуфинала и на финала, с което Португалия триумфира в надпреварата за юноши до 17 години. Два месеца по-късно той класира младежката формация до 19 години сред първите четири тима на континента.

Райън Сесегньон (Англия)

Роден през май 2000 г. играчът на "Фулъм" се чувства в свои води в лявата част на защитата. Той блесна с два запомнящи се гола при победата срещу "Нюкасъл" през март.

Ферди Кадиоглу (Холандия)

Здравият полузащитник си проби път в НАК Ниемиген, отбелязвайки 4 гола в 27 мача в Ередивизие. Надарен с перфектен десен крак, той се представя еднакво добре както в нападение, така и в защита.

Георги Русев (България)

Бърз и техничен, Русев даде сериозна заявка за бъдещето с отличните си изяви на европейското до 17 години в България. Развитието му продължава с пълна сила и в момента той е част от испанския "Елче".

Михал Садйек (Чехия)

Полузащитникът, собственост на ПСВ Айндховен, притежава силен ляв крак. Той е с година по-млад от съотборниците си, но пък компенсира с креативност в ролята си на плеймейкър, а освен това е известен с решителните си голове в ключови моменти.