на живо

Георги Велинов: Бях си втълпил, че ако заспя вечерта преди мача, няма да играя добре и не спях (ВИДЕО)

Как е започнала спортната кариера на легендата на ЦСКА и как е отпразнувал 60-ия си юбилей футболистът?

bTV

Легендата на българския футбол Георги Велинов гостува на предаването "120 минути". Пред водещия Светослав Иванов той разказа как се чувства на 60 години, 10 след като му беше направена чернодробна трансплантация, като на великия щангист Наим Сюлейманоглу.

"На 10 май направих 10 години от трансплантацията, а на 5 октомври 60 откакто съм се родил. Това е новият ми живот... и съм на 10 години (смее се). Проф. Владов и проф. Кацаров ме спасиха. Минаха 10 години и вече не си спомням трансплантацията. Чувствам се млад и здрав. Пожелавам същото и на Наим."

"Той е едно момче, което израстна пред мен. Живеехме заедно, един под друг, комшии бяхме с Асен Златев и често идваха там. Те ходеха на лагер целогодишно - щангистите. Оттам го познавам и доста спомени имаме с него и с други големи спортисти."

"Приятели бяхме. Идваха често с Асен Златев. Наим напусна България преди много години, избяга през Австралия. Не мога да го помисля за предател. Отиде там, за да си изкарва добри пари по онова време. Младеж, какво да кажа... И на нас са ни предлагали да останем да играем във Франция, в Испания, но не можех да мисля за друго, различно от ЦСКА и България."

Велинов сподели, че по време на професионалната си кариера не заспивал вечерта преди важен мач, защото смятал, че ако го направи, няма да се представи добре. "Пиех по 7-8 кафета", добави легендата.

Той не пропусна да коментира и поражението на българския национален отбор по футбол с 0:1 от този на Франция в София.

"Гледах мача снощи. За съжаление късно дойдоха победите, за да решим, че можем да се класираме. Не играха лошо момчетата срещу един многомилионен френски отбор.

Цялото гостуване на Георги Велинов в предаването "120 минути":

Тагове: