на живо

Полша спря устрема на Германия

Световните шампиони не успяха да вкарат на "Дружина полска"

Getty Images

Германия и Полша завършиха наравно 0:0. По този начин двата тима остават начело в класирането на своята група с равен брой точки-по четири, следвани от тима на Северна Ирландия, който по-рано през деня победи Украйна с 2:0.

Снимка: Getty Images

Отборът на Германия започна по-активно мача, опитвайки да вкара ранен гол на поляците. Още в 4-ата минута Марио Гьотце опита да отбележи, но ударът му не уцели вратата на Лукаш Фабиански.

В 10-ата минута Бундестимът атакува опасно, но Камил Глик се намеси решително.

Няколко минути по-късно футболистът на Байерн Мюнхен Томас Мюлер проби от ляво и с пас намери Кроос, който обаче не успя да оползотвори открилата се възможност.

Към средата на първото полувреме поляците започнаха да изравняват играта, но опитите на капитана Левандовски не сполучиха.

Най-сериозната голова възможност от началото на срещата дойде в 38-ата минута, когато Мюлер пропусна да открие головата си сметка на европейското, след като ударът му среща гредата на Фабиански.

Двата тима се прибраха в съблекалните при резултат 0:0.

Снимка: Getty Images

Секунди след началото на втората част футболистът на Аякс Аркадиуш Милик стреля с глава, но ударът му не намери очертанията на вратата, пазена от Нойер.

Немците реагираха светкавично, но Гьотце отново пропусна.

Пред Милик се откри нова възможност в 59-ата минута, но топката отново не попада в мрежата.

10 минути по-късно отново Милик за Полша и отново няма гол.

Още в следващата атака Фабиански се намеси решително, спасявайки удар на Йозил.

Поляците пробваха да открият резултата, но дори директният удар на Гросицки профучава над вратата на Нойер.

Германия натисна съперника в неговата половина в опит да посече „Дружина полска” в самия край на мача, но и това не даде желания резултат.

Снимка: Getty Images