на живо

Германия с първа победа над Италия от 21 години насам

Селекционерът Йоахим Льов отличи "златното" момче от Световното в Бразилия Марио Гьотце

Марио Гьотце.
Getty Images

Германия записа първа победа над Италия от 21 години насам след 4-1 пред над 60 000 зрители на стадион „Алианц Арена” в Мюнхен. Головете домакините отбелязаха Кроос, Гьотце, Хектор и Йозил, а Ел Шараави вкара почетното попадение за Италия.

За последно Бундестимът беше побеждавал адзурите през юни 1995 г.

Интересен факт е, че Германия вкарва три или повече гола на Италия едва за втори път в историята. Първият е през далечната 1939 г. в приятелски мач, завършил 5-2.

При общата статистика в мачовете с „адзурите” германците имат едва 5 успеха срещу 11 загуби и 4 равенства.

Йоахим Льов. Снимка: Getty Images

Победата определено се понрави на селекционера на домакините Йоахим Льов. След мача Льов похвали възпитаниците си и конкретно отличи Марио Гьотце - играчът, отбелязал безценния гол за Германия във финала на Световното в Бразилия преди две години.

Според немския специалист, цитиран от "Гардиън", подобни силни мачове дават нужното самочувствие на Гьотце, поизгубено от редките му изяви в последните месеци с фланелката на Байерн Мюнхен. 

В италианския щаб не направиха трагедия от загубата, въпреки че отборът е в серия от четири мача без победа:
Антонио Конте. Снимка: Getty Images

„Казвал съм и преди, че се нуждаем от такива важни тестове, за да преценим нивото си. Срещнахме най-добрият отбор. Твърдя го, като имам предвид и равенството ни с Испания, което не беше нужно да приемаме като героизъм. Момчетата дадоха всичко, което успяха, и сега остава да си направим изводи. Изчакваме края на сезона, когато ще опитаме да подберем най-добрите ни футболисти”, заяви пред Рай Спорт селекционерът Антонио Конте.
 
След загубата защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи е с мускулно разкъсване и ще получи почивка от три дни.
Титулярите за Италия. Снимка: Getty Images

Колегата на Бонучи в защитата на „адзуруте” Франческо Ачерби определи Италия като плаха след мача, а нападателят на Ювентус Симоне Дзадза беше лаконичен с думите: „По-добре да загубиш в приятелски, отколкото в официален мач”, цитирани от "Футбол Италия".

В следващите си приятелски двубои в края на май Германия ще срещне Словакия, а Италия ще играе срещу Шотландия.