на живо

Германски квалификант изхвърли Григор Димитров от турнира в Монте Карло

Отново разочароващо представяне на българина

Getty Images

Григор Димитров отпадна във втория кръг в Монте Карло. Най-добрият ни тенисист допусна изненадваща загуба от 58-я в света Ян-Ленард Щруф с 6:4, 3:6, 2:6. Това е четвърто поредно поражение за българина, който пропусна отлична възможност за завръщане в топ 10 на мъжкия тенис.

Григор започна силно двубоя и стигна до пробив още в първия сервис гейм на своя съперник. Германецът беше близо до бързо връщане, но първата ни ракета показа по-здрави нерви в края на втория гейм и го спечели. До края на сета двамата не допуснаха изненади и българинът поведе с 1:0 сета.

В началото на втората част на Централния корт в Монте Карло заваля дъжд, който забави много темпото на игра и направи топката по-тежка. Това устройваше Шруф и той я затвори при 6:3.

Третата част започна по-равностойно и до 2:2 двамата тенисисти не успяваха да се изненадат. Щруф вдигна оборотите и направи пробив за 3:2. Той продължи да налага темпото си и при 4:2 отново спечели подаването на българина и без проблеми сложи сложи точка на спора в мача.

В трети кръг Щруф ще срещне Диего Шварцман, който по-рано през деня победи 12-ия поставен Алберто Баутиста-Агут.