на живо

Героичен "Левски" обърна "Ботев" за рождения ден на Гунди

Паметен мач на "Герена" и 3:2 за "сините"

Lap.bg

Отборът на "Левски" изоставаше с 0:2 на почивката, но успя да победи "Ботев" Пловдив с 3:2, в първи мач от 33-тия кръг на Първа лига. Със срещата "сините" отбелязаха 75-ата годишнина от рождението на легендата на клуба Георги Аспарухов - Гунди, а в герои се превърнаха резервите Паулиньо и Ривалдиньо, които реализираха и трите гола след почивката.

Празникът на домакините бе пред провал, тъй като до почивката "Ботев" поведе с 2:0 с попаденията на Жоао Пауло и Стивън Петков, но през втората част "Левски" натисна и направи пълен обрат чрез два гола на Паулиньо и един между тях на Ривалдиньо.

Срещата започна с поделено надмощие и без някакви сериозни опасности за гол пред една от двете врати. Въпреки че старши треньорът на домакините Делио Роси бе дал почивка на голяма част от титулярите си, "сините" изглеждаха равностойни на съперника и дори имаха леко превъзходство.

"Ботев" обаче успя да нанесе тежък удар в рамките само на три минути. Първо в 31-вата Жоао Пауло се разписа с удар по диагонала, а малко след него юношата на "Левски" Стивън Петков покачи на 2:0 след удар с воле, дошъл след подаване на Фелипе Бризола.

Двата гола объркаха домакините и до края на първата част вратата на Даниел Кайзер не бе подложена на големи опасности.

На почивката Делио Роси извърши две промени и в игра се появиха бразилците Паулиньо и Ривалдиньо, които много раздвижиха атаката на домакините.

Въпреки това гостите имаха няколко много добри възможности да вкара трети гол и да реши всичко в мача, но пропуски направиха Петков и Пауло.

В 70-ата минута Паулиньо намали на 1:2 с удар от близка дистанция след подаване по земя на Нелуц Рошу.

Пет минути преди края на двубоя Паулиньо се пребори за една почти безнадеждна топка, изпревари Филип Филипов и спечели дузпа за "Левски". Ривалдиньо се нагърби с изпълнението и и хладнокръвно вкара за 2:2. Това бе и дебютен гол за сина на Ривалдо със синия екип.

Срещата вървеше към равенство, но в 90-ата минута Паулиньо се оказа на точното място, за да довкара спасения от Кайзер удар на Жерсон Кабрал и да направи резултата 3:2

С победата "Левски" събра 60 точки и води с 5 пред третия "Берое". "Ботев" пък е на пета позиция с 49 точки.