на живо

Героят за "Тотнъм" отново се казва Хари, но не Кейн

"Шпорите" победиха "Фулъм" с късен гол

Getty Images

"Тотнъм" спечели драматично срещу "Фулъм" с 2:1 в последен мач от 23-ия кръг на английската Висша лига. Автор на победното попадение за "шпорите" отново стана Хари, но не контузеният голмайстор Кейн, а младокът Уинкс.

На "Крейвън Котидж" двата тима си размениха по едно полувреме, като "Фулъм" откри резултата в 17-ата минута. Тогава френският страж на "Тотнъм" Юго Лорис не се намеси добре при едно центриране от корнер, топката се отклони в неговия съотборник Фернандо Йоренте и влетя в мрежата.

Снимка: Getty Images

Шест минути по-късно Йоренте се озова сам срещу вратаря Серхио Рико, но ударът му бе избит и испанецът не успя да се реваншира за автогола.

Малко преди почивката "Фулъм" отбеляза второ попадение, което обаче правилно бе отменено заради засада на Александър Митрович.

През втората част "Тотнъм" владееше инициативата и стигна до изравняване в 52-ата минута, когато Деле Али засече с глава центриране на Кристиан Ериксен. След час игра шут на Дани Роуз от състава на гостите пък се отби в напречната греда.

Снимка: Getty Images

"Тотнъм" продължи да притиска съперника и отмъкна трите точки в последните секунди. Резервата Жорж-Кевин Н'Куду намери непокрития Хари Уинкс в наказателното поле и юношата на "шпорите" се разписа с глава.

Така, с актив от 51 точки, "Тотнъм" остава трети на 5 от втория "Манчестър Сити" и на 9 от лидера "Ливърпул".

Лондончани обаче дадоха нова свидна жертва. След Хари Кейн, от днес в лазарета е и друг английски национал - Деле Али. Полузащитникът бе заменен принудително в 87-ата минута на двубоя с "Фулъм", а травмата му изглежда сериозна...

Снимка: Getty Images

Тагове:

@