на живо

Гешев: 15 души са арестувани след боя между ултраси на "Ботев" и "Локо"

Мелето беше организирано в края на месец май

Гешев: 15 души са арестувани след боя между ултраси на "Ботев" и "Локо"

15 души са били арестувани след боя между фенове на "Ботев" и "Локомотив" Пловдив. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който посети Града под тепетата. 14 от тях ще бъдат съдени по бързата процедура, а 1 вече има присъда. 

"Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта и уважават спорта, в частност футбола, да си устройват близо до Пловдив масови сбивания и това да се снима едва ли не от адвокатите на отбора и това да е повод за гордост.", заяви Гешев.

Прокуратурата се е самосезирала, след като в края на май в социалните мрежи се появи клип от меле между двете враждуващи агитки. Според пловдивските медии, боят е бил уговорен и се е състоял на 24 май. Продължил е около минута и половина, като на кадрите запалянковците си разменят удари с ръце и крака на фона на призиви от публиката като "Убивай!".

След боя с фенове на "Ботев", привържениците на "Локо" се забъркаха в нова свада. Те се сбиха в заведение, като беше намушкан 16-годишен ултрас. Във втория бой беше замесен и служител на РПУ „Стамболийски“, който след това беше отстранен от длъжност. 

Феновете на "черно-белите" ще организират протест с искане за справедливост пред районната прокуратура днес (17 юни).

"Това дали някой протестира или не протестира, дали си упражнява гражданските права или не си ги упражнява, не е причина прокуратурата да не прилага правилно или еднакво закона, спрямо всички извършители", коментира Гешев.