на живо

Гладиатора със счупена ръка (ВИДЕО)

Александър Джорджев покори световния връх при кадетите въпреки фрактурата

Гладиатора със счупена ръка (ВИДЕО)

Да станеш световен шампион по таекуондо за кадети е страхотно! Ако го направиш със счупена ръка, със сигурност е велико! Доказа го 14-годишният Александър Джорджев, който, въпреки фрактурата, получена още в първата среща, вдигна българския трибагреник в Египет и изслуша "Мила родино...". А и още веднъж затвърди прякора си - Гладиатора.

"Още в първата среща ми счупиха ръката. С треньора ми изгубихме всички очаквания, които сме искали да постигнем. Отидохме до доктора, замрази ми ръката и следващата среща беше за медал и просто нямаше как да излезем да играем, завързахме стегнато с бинтове и продължихме напред. Болеше много, особено след срещата. Докато си на срещата ръката е загряла и от адреналина не усещаш нищо", разказва Сашо, който живее и тренира в Дупница.

За един 14-годишен шампион спортът е всичко! След триумфа в Египет Сашо мечтае да прибави още медали в колекцията си, в която има и злато от европейското първенство в Букурещ, Румъния. Какво е общото между двете отличия? Талантливия боец ги грабва със счупена ръка.

"Започват да викат, че това е Златната ръка и министъра на младежта и спорта каза, че вече ще трябва преди всяко състезание да ми чупят ръката, за да взимаме медали", шегува се той.

Снимка: bTV

Наученото в залата обаче прилага само на състезания, а не в живота. 

"Те се учат да се борят, да са победители в живота... И тези победи на татмито впоследствие ги пренасят и в живота. Никога не се примиряват с трудностите и постигат своите цели. Всичко е канализирано в медалите от турнирите", разказва треньорът на Сашо - Христо Михалчев.

Гладиатора от Дупница вече е набелязал и къде иска да стигне - след време на гърдите му да виси олимпийски златен медал.