на живо

Гладиаторска битка и мачове в клетка за феновете на бойните изкуства (ВИДЕО)

Събитието ще се проведе в зала "Универсиада"

Зрелищни сблъсъци за любителите на смесените бойни изкуства предстоят на галавечерта на SFC 7 Avatars в събота.

В 19:30 ч. в зала "Универсиада" ще се проведат цели 9 разнообразни битки, а една от тях ще бъде с представители на нежния пол. Във версия К1 в категория до 55 кг. световната шампионка по таекуондо и многократна медалистка от европейски първенства Албена Ситнилска ще се изправи в клетка срещу азербайджанката Суад Салимова, която е част от една от най-добрите школи по кикбокс в света- Mike’s Gym. 

Сред другите срещи, приковаващи вниманието, е сблъсъкът между Петър Владов и турчина Юсуф Шахин. И двамата ще бъдат с пълно бойно снаряжение, като ще изпълнят мач по правилата на ММА по начина, по който преди хиляда години са се провеждали битките. Целта на срещата е да бъде излъчен претендент за световното първенство през месец май по Бухур.

При най-тежките Александър Цонев ще се изправи срещу Данияр Зарилбек от Киргизстан. Срещата е в стил ММА и е в категория до 120 килограма.

Кулминацията на вечерта е в категория до 93 кг. в стил ММА и ще бъде между опитните български бойци Камен Георгиев и Калоян Колев в клетка.

Колев има 7 срещи и 7 успеха, като 5 от тях са с нокаут.

На галата ще се проведе и среща в подкрепа на каузата "Аз съм различен! Аз съм боец". Нейната цел е събирането на средства за финансиране на образователен проект, насочен към деца, страдащи от аутизъм.