на живо

"Главболгарстрой" с искова молба към "Левски" в Софийски градски съд

След като редовността ѝ бъде проверена, ще се образува търговско дело

Lap.bg

Фирмата "Главболгарстрой" е завела иск към футболен клуб "Левски", става ясно от официална информация в сайта на Софийски градски съд. След като редовността на молбата бъде проверена, ще се образува търговско дело, за чието разглеждане ще бъдат насрочени дати.

Снимка: СГС

На втората среща между собствениците на "Левски" и фенове, ръководството обяви, че "Главболгарстрой" очаква да получи малко под 3 млн. лв. и към тази сума има набавени лихви. Тя е натрупана от работата на компанията по изграждането на Сектор "А" на ст. "Георги Аспарухов". Шефовете на "сините" обаче изразиха мнение, че "Левски" не дължи тези пари и очакват спорът да се реши в съда.

На следващия ден строителният холдинг излезе с официално становище:

"Към днешна дата задълженията на ФК "Левски" към "Главболгарстрой" е над 3 милиона лева с ДДС. Никога не са претендирани и съответно начислявани лихви по това задължение. През изминалите години сме имали възможност, но не сме предприели действия по събиране на вземането си по съдебен ред, единствено водени от желанието това да стане в дух на разбирателство и по най-изгоден за клуба начин. Бихме искали да уверим всички фенове на футбола в България, че напълно оценяваме значението на ПФК "Левски" и желаем да осигурим възможност на футболния клуб сам да прецени начина и момента за погасяване на задълженията към "Главболгарстрой". Ето защо беше отправено предложение до ръководството на клуба, да бъде подписано споразумение за отсрочване на задължението с нови 5 години, което поддържаме и към момента"

Тагове: