на живо

Глоба за Коман, който отиде на тренировка с различен автомобил

Футболистите на "Байерн" са задължени да карат служебните си коли около базата на тима

Какво може да си навлечеш, ако отидеш с новият си автомобил - супер модерен и мощен "МакЛарън", на тренировка? Завист?

Правилният отговор в "Байерн" Мюнхен е... глоба!

Футболистите на баварците подновиха тренировки на малки групи, докато чакат забраната за провеждане на мачове в страната да бъде вдигната.

На последната тренировка Кингсли Коман пристигна на базата на баварците със своя бял "МакЛарън Спайдър". Това ще му донесе глоба, тъй като всички играчи на баварците са задължени да пристигат на тренировка с автомобили на "Ауди". Производителят притежава 8,33% от акциите в клуба и в договора на всеки играч фигурира такава клауза. 

На прекрачването на това правило не се гледа с добро око. Позволени са леки "отклонения". Например футболистите не трябва да плащат глоби, ако шофират "Бентли" или "Порше", тъй като с "Ауди" са част от групата на един производител.

"Искам да се извиня на клуба и на "Ауди", че не дойдох на тренировка със служебния автомобил. Причината е, че страничното му огледало е счупено. Естествено, осъзнавам, че съм направил грешка. Като компенсация, ще посетя завода на "Ауди" в Инголщат и ще раздам автографи на служителите, веднага щом това стане възможно", заяви Коман.

Глобата за Коман може да бъде в размер на 50 000 евро. Подобни санкции до момента са заплащали Фелипе Коутиньо и Никлас Зюле.

bTV призовава: останете си вкъщи!