на живо

Глобиха "Черно море" с 4 000 лв. заради мача със "Славия"

Дисциплинарната комисия не взе отношение относно скандала след мача

Lap.bg

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз глоби "Черно море" с общо 4000 лв. за различни провинения по време на мача със "Славия" през уикенда. Няма информация за големия скандал, който се разигра след срещата. Очаква се в следващите дни все пак да има някакво отделно решение и по този казус.

Припомняме, че след нулевото равенство между двата тима във Варна, президентът на "Славия" Венци Стефанов заяви, че председателят на борда на директорите на домакините - Ерджан Шабан, е ударил футболист на гостите.

Според Стефанов, след мача представители на "Черно море" са нахлули в съблекалнята и са потърсили саморазправа, а футболистите на "белите" не са могли да си тръгнат от стадиона минути след полунощ, въпреки че мачът завърши около 23:00 ч. 

От "Черно море" категорично отрекоха твърденията на Стефанов. "Моряците" обясниха, че футболистите са чакали да получат служебния си таблет и затова не са напуснали спортното съоръжение, а не заради тълпи от недоволни фенове. 

Решение на ДК:

"Моряците" са санкционирани за обидни и нецензурни скандирания с 1000 лв, с още 1000 за хвърлени предмети и с 2000 лв. за лица, невписани в протокола на състезанието.

За обидни и нецензурни скандирания с по 1000 лв. са глобени "Берое" и "Левски".

За по един мач са наказани трима футболисти - Александър Христев от "Витоша", Димитър Велковски от "Славия" и Филип Ждерич от "Ботев" Враца.