на живо

Глобяват футболистите на Дунав заради загубата от ЦСКА

"Това е сериозен удар срещу имиджа, който трупаме от година и половина насам", заяви председателя на управителния съвет на клуба

bTV

Ръководството на ФК Дунав взе решение да наложи финансови санкции на футболистите и треньорското ръководство след загубата с 0:6 от ЦСКА в София вчера. Това съобщи председателят на управителния съвет на клуба д-р Симеон Симеонов.

"Срамен резултат. Срещата беше контрола, но това не ни оправдава, че не показахме на какво сме способни", коментира след мача старши треньорът Веселин Великов.

"Да, това е само контрола. Да, това е ЦСКА. Но това е сериозен удар срещу имиджа, който трупаме от година и половина насам. Ние сме кандидат за влизане в елита. Влагаме много това да се случи и Дунав да се завърне сред най-добрите в България след четвърт век изгнание. Затова е недопустимо да регистрираме подобни резултати, дори и в приятелски мачове", заяви д-р Симеонов.

От клуба припомнят, че за последната година и половина отборът от Русе е извървял пътя от аматьорския футбол до убедителното завръщане в професионалния футбол и към момента е водач в класирането на "Б" група с актив от 38 точки, с четири повече от преследвачите Поморие и Локомотив /Горна Оряховица/. За 17 срещи през есента Дунав има 11 победи, пет равенства и само една загуба.