на живо

Глупаво и безхаберно. Испанските медии след провала

Перес, Лопетеги, Рубиалес, Йеро, играчите - виновни от първия до последния

Глупаво. Безхаберно. Краят на една ера. С такива заглавия медиите в Испания отразиха отпадането на националния отбор от световното първенство в Русия. 

Големите издания посочват всички възможни фактори за провала - от шокиращото уволнение на селекционера Хулен Лопетеги два дни преди старта до състава, подбран от наследника му Фернандо Йеро.

"Всичко започна с Флорентино Перес (б.р. - президента на "Реал" Мадрид), който разруши атмосферата в националния отбор. Мина пред Лопетеги, който прояви нелоялност и неетичност, и през Луис Рубиалес (б.р. - президента на испанската федерация) с пробързаните му действия. Всичко свърши с играчите, които се провалиха в ключови моменти и спечелиха само един от четирите си мача", анализира "Марка".

"Ако на световното си играеш с огъня, накрая ще изгориш. Испания стартира с хубав футбол срещу Португалия, но после всичко се разпадна и приключи с ужасния мач срещу Русия. Най-сериозният проблем бе липсата на мобилност. Мобилността е златното правило, когато нападаш. Без нея може да играеш три часа и да запишеш хиляди пасове, но така и да не създадеш реално положение", подчертава "Мундо".