на живо

Гняв във "Валенсия" заради VAR и съдията (ВИДЕО)

"Прилепите" направиха 1:1 с "Атлетик" Билбао в първия полуфинален мач за Купата на Краля

Гняв във "Валенсия" заради VAR и съдията (ВИДЕО)

"Атлетик" Билбао и "Валенсия" не излъчиха победител в първия полуфинален мач от турнира за Купата на Краля. Двата тима, които най-често завършват наравно в испанския елит през този сезон, затвърдиха репутацията си и си размениха по един гол в нервен двубой на ст. "Сан Мамес", изпълнен с много нарушения, спорове и дискусионни ситуации.

През първото полувреме по-активният отбор беше този на "лъвовете", които поведоха в 37-ата минута, когато дежурния си гол с глава реализира Раул Гарсия. 35-годишният ветеран се разписа след отлично центриране от пряк свободен удар на капитана Икер Муняин.

Снимка: Getty Images

След почивката играчите на "Валенсия" поеха инициативата и в средата на второто полувреме едно от откритията на сезона в Испания - Уго Дуро, отбеляза поредния си гол.

Снимка: Getty Images

Последваха още няколко опасности пред вратата на "Атлетик" преди да се стигне до най-дискутирана ситуация в мача в последната минута на редовното време.

Дуро се измъкна от защитата на домакините и падна на земята след контакт с Дани Вивиан. Съдията Хосе Луис Мунуера Монтеро прецени, че дузпа няма и извади жълт картон на 22-годишния нападател заради гневната му реакция.

След мача от щаба на "прилепите" недоумяваха защо VAR не се е намесил и не е коригирал решението на главния рефер.

Реваншът на ст. "Местая" е на 2 март и ще бъде излъчен пряко в ефира на телевизия RING.