на живо

Година по-късно: Канело отново впечатлява на боксовия ринг

Мексиканецът победи Калъм Смит и спечели титлите в супер средна категория

Reuters

Мексиканецът Саул "Канело" Алварес победи Калъм Смит след година извън боксовия ринг и се окичи с титлите в супер средна категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световния боксов съвет (WBC) и асоциацията "The Ring".

Алварес не се беше боксирал от година. През ноември 2019 г. той нокаутира Сергей Ковальов. 

Снимка: Reuters

Срещу британеца Смит той не срещна големи проблеми, въпреки че мачът продължи пълни 12 рунда. След последната част в Сан Антонио, САЩ съдиите бяха категорични и отсъдиха 119:109, 119:109 и 117:111 в полза на Алварес.

За Канело това беше победа номер 54 на професионалния ринг (36 с нокаут). Той има в актива си също 2 равенства и 1 загуба - от Флойд Мейуедър през 2013 г.

Снимка: Reuters

Мексиканецът успя да прекъсне серията от 27 поредни победи на своя противник и да му нанесе първа загуба.

Алварес е сочен за един от най-добрите сред по-леките боксьори за всички времена. Той е първият мексиканец, който успява да обедини титлите в супер средна категория. Канело успешно "жонглира" с теглото си и в различни периоди е бил шампион в лека-тежка, средна и полусредна категория.

Снимка: Reuters

През 2018 г. той подписа рекорден договор на обща стойност 365 млн. долара, които ще му бъдат изплащани през периода от 5 години, за да може една единствена платформа да излъчва мачовете му.

Интересна подробност е, че Канело е побеждавал и брата на Калъм Смит - Лиъм, през 2016 г.