на живо

Гол номер 600 на Меси разчисти пътя към титлата за "Барселона"

Аржентинецът вкара единственото попадение в мача срещу прекия съперник за трофея - "Атлетико" Мадрид

Getty Images

Лионел Меси отбеляза своя гол 600 в кариерата си (539 за "Барселона" и 61 за националния отбор на Аржентина) в точния момент - по време на срещата от 27-ия кръг на Примера дивисион срещу "Атлетико" Мадрид. Именно попадението на аржентинеца бе единствено в мача и помогна на каталунците да направят решителна крачка към 25-ата си титла.

Така "Барса" има 69 точки на върха на класирането и нито една загуба в първенството. "Атлетико" е на второ място в подреждането с 61 точки. "Реал" Мадрид е трети с 54 точки.

Двата тима подходиха предпазливо в първите 15 минути и не предизвикаха положения пред двете врати.

В 26-ата минута каталунците получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. От 23 метра аржентинецът прати топката над стената, а Ян Облак не успя да предотврати попадение номер 600 в кариерата му.

Снимка: Getty Images

До края на първата част "Барселона" беше по-активният тим, но Филипе Коутиньо и Луис Суарес не успяха да се възползват от добри ситуации за гол.

"Атлетико" Мадрид пое инициативата през втората част. Опасни атаки подхванаха Диего Коща и Антоан Гризман, които обаче така и не пратиха топката в мрежата. В 86-ата минута все пак Коща отбеляза, но попадението бе отменено заради засада.

Каталунците също имаха добри възможности за гол. В 78-ата минута Бускетс беше оставен на втора греда и отправи силен удар от въздуха, намирайки тялото на Облак. В продължението пък Луис Суарес изпусна голова възможност.

Лошата новина за "Барса" е контузията на Андрес Иниеста, който получи болки в бедрото и бе принудително заменен.