на живо

Гол с ръка и неотсъдена дузпа спряха "Манчестър Сити"

Шампионът стигна само до равенство 1:1 като гост на "Уулвс"

Reuters

Шампионът на Англия "Манчестър Сити" загуби първи точки от началото на сезона. "Гражданите" стигнаха само до равенство 1:1 срещу новака "Уулвърхемптън" в среща от третия кръг на Висшата лига. Двубоят на "Молиню", в Западен Мидлендс, ще се запомни с грешките на главния съдия Мартин Аткинсън, който зачете гол с ръка на "вълците", а впоследствие отхвърли основателни претенции на "Сити" за дузпа.

Тимът на Пеп Гуардиола бе по-активен в началните минути. Стигна се до 15-ата минута, когато Серхио Агуеро свали за Илкай Гюндоган, но последният стреля право в ръцете на вратаря Руи Патрисио.

До края на полувремето единствената голова възможност се откри пред централния нападател на "Уулвс" Раул Хименес, който бе оставен на добра позиция в пеналта, но отправи неточен удар.

Снимка: Reuters

След почивката домакините започнаха вихрено и в 57-ата минута Елдер Коща излезе сам срещу Едерсон, но вратарят успя да избие.

В 58-ата минута "вълците" поведоха след попадение на Вили Боли. Жоао Моутиньо центрира от пряк свободен удар, а съотборникът му прати топката в мрежата... с ръка. Главният съдия Мартин Аткинсън обаче зачете гола.

Снимка: Reuters

В ответната атака Давид Силва бе повален в наказателното поле на "Уулвс", реферът отново си замълча. Повторенията показаха, че срещу испанеца наистина е имало нарушение.

Двадесет минути по-късно "гражданите" изравниха чрез Аймерик Лапорт, който се извиси в наказателното поле след центриране на Илкай Гюндоган от пряк свободен удар и преодоля Патрисио с глава.

Снимка: Reuters

В 77-ата минута влезлият като резерва Габриел Жезус можеше да оформи обрата, ударът му с глава обаче бе спасен от Патрисио.

Десетина минути по-късно "Уулвс" бяха близо до отмъкване на  трите точки, но Диого Жота стреля над вратата от удобна позиция.

В последната от петте добавени минути Агуеро нацели напречната греда след шут от около 30 метра.

Снимка: Reuters

За повече нямаше време и новакът "Уулвърхемптън" измъкна точка на шампиона... с малко късмет и две груби съдийски грешки.

Интересното е, че двата тима се срещнаха и през миналата година, въпреки че бяха в различни дивизии - в турнира за Купата на Футболната лига. Там резервите на "вълците" загубиха след продължения и дузпи (1:4) от почти титулярна единайсеторка на "Сити". Впоследствие мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола се оплака от... формата на топката. Сега ще има далеч по-сериозни поводи за недоволство.

Снимка: Reuters

След равенството "Сити" остава временен лидер във Висшата лига с актив от 7 точки, но и мач повече от конкурентите си. "Уулвс" е с 2 пункта и заема 12-ата позиция.

Тагове:

Уулвс