на живо

Гол в 93-ата минута измъкна "Славия" от загуба срещу "Витоша"

"Бистришките тигри" вече имат 6 точки в актива си

Lap.bg

"Витоша" Бистрица не успя да спечели срещу "Славия" и двата отбора завършиха наравно 1:1 в двубой от 23-ия кръг в Първа лига. Гостите се спасиха от поражение срещу новака в елита дълбоко в добавеното време с гол на Милчо Ангелов, след като Даниел Пеев беше дал аванс за "зелените". 

През първата част стопроцентовите голови опасности пред двете врати липсваха. В 21-ата минута символичните гости застрашиха за първи път вратата, пазена от Християн Василев. Милчо Ангелов стреля от дистанция, но вратарят на "зелените" отби топката.

Домакините отвърнаха с опасен далечен шут на Лъчезар Котев, който премина на сантиметри от лявата греда в 42-ата минута.В последните секунди на първата част Стефан Велев опита да затрудни Василев, но ударът му не намери целта.

След почивката "Славия" започна да играе по-активно. В 51-ата минута опасен прехвърлящ удар на Иван Минчев от дистанция премина на сантиметри над напречната греда на вратата на домакините.

След точно един час игра Орлин Старокин стреля опасно отблизо с глава, но топката излезе в аут. Само две минути по-късно защитата на Витоша не успя да се справи с центриране на Иван Минчев, топката достигна до Андреа Христов и той шутира опасно по земя, но вратарят Василев отби топката.

В 67-ата минута Даниел Пеев от фаул с известна доза късмет прати кълбото във вратата, пазена от Антонис Стериакис.

В първата минута на добавеното време Галин Иванов не успя с глава да изравни резултата.

Дълбоко в продължението Милчо Ангелов с глава се разписа за крайното 1:1 след центриране на направилия официален дебют за "белите" Момчил Цветанов. Ангелов вкарва първото си попадение с екипа на "Славия".

"Бистришките тигри" продължават да са на последно място в класирането на Първа професионална лига с 6 точки, докато "Славия" са 9-и с 26.