на живо

Гол в последните минути шокира Англия и донесе точка на Русия

Англия и Русия си спретнаха истинско дерби в първия си мач на Евро 2016

Getty Images

Англия не успя да победи Русия в дербито на втория ден на Европейското първенство по футбол, след като в последната минута на срещата, „сборная“ отбеляза изравнителен гол. Попаденията в срещата бяха дело на Ерик Дайър и Денис Глушаков.

Мачът беше предшестван от ожесточени сблъсъци между феновете на двата тима по улиците на Марсилия, като полицията трябваше да се намесва няколко пъти и да разтървава тълпите.

„Трите лъва“ започнаха в състав Харт, Уокър, Кейхил, Смолинг, Роуз, Али, Дайър, Рууни, Стърлинг, Кейн и Лалана, докато 11-те на съперниците им бяха: Акинфеев, Смолников, В. Березутцкий, Игнашевич, Шенников, Нойщетер, Головин, Кокорин, Шатов, Смолов, Дзюба.

Двата тима се хвърлиха в атака още от първата минута на срещата. Добра възможност се откри пред Лалана още в 7-та минута, но Акинфеев спаси. Англичаните все пак бяха по-настоятелни и в 22-та минута отново Лалана прави топката покрай напречната греда. Последваха опити на Стърлинг, Кейн и капитана Руни, които също не намериха очертанията на вратата. Игнашевич, Кокорин и Дзюба пък пропиляха най-добрите възможности за „Сборная“ през първото полувреме.

Снимка: Getty Images

Втората част започна с възможност за Русия, но Кокорин и Дзюба не успяха да отбележат попадение след комбинация в наказателното поле. Футболистите на Англия също имаха шанс да открият резултата, но Стърлинг се оказа във засада. В 62-та минута Смолов стреля опасно от дистанция, а топката мина покрай гредата на Джо Харт.

Снимка: Getty Images

Отлично положение за Англия имаше в 70-та минута. Рууни стреля, но Акинфеев изби след страхотна намеса, а топката се удари в напречната греда.

В 73-та минута Ерик Дайър изпълни неспасяем пряк свободен удър и даде предимство на „Трите лъва“.

Снимка: Getty Images

Две минути преди края на редовното време, феновете в сектора на Русия поднесоха изненада, след като, въпреки затегнатите мерки за сигурност, използваха пиротехнически вещества на стадиона.

В първата минута на продължението, Денис Глушаков изравни резултата след центриране на Березутцкий и неразбирателство в отбраната на Англия.

Снимка: Getty Images

След срещата сблъсъците между феновете се пренесоха на трибуните.

Снимка: Getty Images

Англия и Русия си разделиха по една точка и във временното класиране на групата са на второ и трето място. Лидер е отборът на Уелс, който по-рано днес победи Словакия с 2:1.