на живо

Голдън Стейт със 72-а победа за сезона, пише история (ВИДЕО)

Клипърс отложи класирането на Далас за плейофите в НБА

Getty Images

Голдън Стейт се наложи с 92:86 над Сан Антонио като гост и изравни още един рекорд в НБА- 72 победи за сезон, постижение на Чикаго Булс от 1995/1996. В сряда Уориърс могат да завършат като абсолютни доминанти по този показател, ако спечелят последната си домакинска среща за сезона с Мемфис Гризлис.

Спърс до днес имаха 48 поредни домакински победи, включително и 39 за този сезон, което също беше изравнен рекорд.

Голдън Стейт пък спечели за първи път на този терен от 19 години насам.

Стеф Къри се изяви отново като лидер на Воините, след като вкара 37 точки. Иначе гостите наложиха надмощието си в последната четвърт, а Къри нямаше как да бъде спрян при серия от поднасяния и опити за стрелба от тройката.

ЛаМаркъс Олдридж вкара 24 точки за Сан Антонио.

Индиана се наложи над Бруклин със 129:105 с 28 точки и 10 борби на Майлс Търнър и си спечели място в плейофите.

Саломон Хил вкара 13 точки и взе 12 борби, Джордж Хил се отличи с 18. Пейсърс имат още два мача до края на редовния сезон, но в най-добрия случай могат да завършат на 7-о място в Източната конференция.

Клипърс се наложи над Далас с 98:91 с 22 точки на Джамал Крофорд, като беше прекъсната и серията от 6 поредни победи на Маверикс и те не успяха предсрочно да си гарантират място в елиминациите.

Джей Джей Редик вкара 20 точки, а Блейк Грифин се отличи със 17 и 11 борби в най-добрата си среща след завръщането на терена. За гостите Реймънд Фелтън беше най-резултатен с 21 точки, Дерън Уилямс добави 15, а Дирк Новицки- 14.

Поражението остави Маверикс на 7-о място в Западната конференция, точно след Мемфис и два мача до края. Днес Далас можеше да стигне до предсрочно класиране при успех, но също така и при поражение на Хюстън Рокетс Лейкърс. Ракетите обаче биха 130:110.

Юта се наложи като гост над Денвър със 100:84 и се нареди на 8-ото място на Запад, като има лек превес над Хюстън.

Трей Лайлис вкара 22 точки, най-доброто постижение в кариерата му, Голдън Хейуърд пък наниза три тройки в периода в третата част, когато Джазмените направиха серия 24:0. Хейуърд вкара общо 22 точки в мача, 10 от които в третия период.

За домакините Никола Йокич и Еманюел Мюдиай нанизаха по 19 всеки.

Джеймс Хардън избухна с 40 точки за съживения отбор на Хюстън, който ще се бори до край за място във втората фаза. Хардън, който има и 13 асистенции в мача, реализира 20 точки в четвъртата част, а Рокетс се наложиха със 130:110. Тревър Ариса и Патрик Бевърли добавиха по 19.

Кобе Брайънт, на когото остават още два мача в кариерата, се отличи с 35 точки за Лейкърс.

Тагове:

нба